0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Боб чорба – Monte

5-6 порции

  • 500гр. Свинско месо
  • 500гр Боб
  • 3 Моркова
  • 1 глава Лук
  • 2 Чушки
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Чубрица
  • 1 ч.л. Джоджен
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 ч.л. Чесън на прах
  • 50 мл. Олио + 50гр. Масло
  • 100мл. доматено пюре + 1 домат
  • Магданоз 1 връзка
  • Вода
  • Сол на вкус

  1. Сварявате боба за 10-15мин. и сменяте водата, като прецеждате с гивгир или цедка. Повторете 2-3 пъти процедурата.
  2. Сипете нова вода в тенджерата и добавете боба в нея.
  3. Изчиствате зеленчуците и нарязвате на парченца
  4. Месото го нарязвате на кубчета и запържвате за 1-2 мин в дълбок тиган или тенджера с олио, масло и чесъна на прах.
  5. Нарязаните зеленчуци ги добавяте към месото и запържвате за 3-4мин.
  6. Добавяте всички подправки към месото и зеленчука + доматеното пюре и 1бр. домат, без магданоза и солта
  7. Разбъркайте хубаво и прибавете сместа към боба
  8. Варете около 40мин на салаб огън
  9. Малко преди да изключите котлона, добавте магданоза и изпробвайте боба.
  10. Добавете сол (при нужда)

 

 

 

Сподели