0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Вкусна и бърза паста – Monte

          4-5 порции

  • Зехтин + Масло 50гр.
  • 500гр. – Свинско – (варено/пушено месо – от магазина)
  • 300гр. Гъби
  • 3бр. Чесън – скилидки
  • 200гр. Праз лук
  • Пилешки бульон (1-2 кубчета) или на прах 1 с.л.
  • 500мл. Сметана – течна (или крем за готвене)
  • 500гр. Паста – вид по желание
  • Вода
  • Сол и Черен пиперна на вкус

  • В тенджера поставете водата да загрява + щипка сол
  • Запържете гъбите в уок за 1-2 мин. с масло и зехтин
  • Добавете: нарязания чесън, изчистен и нарязан праз лук (средни парченца) и месото нарязано по ваш вкус. Запържете всичко за 3-4 мин, разбърквайте от време на време.
  • При готовност, добавете сметаната и черния пипер
  • Варете около 3-5мин.
  • През това време сварявате пастата с пилешкия бульон.
  • Изцеждате част от водата (оставете няколко пръста на дъното).
  • Добавяте соса към пастата и разбърквате хубаво всичко.
  • Изчакайте малко 1-2минути (пастата да попие) и сервирайте
  1. Сервираме с 3-4бр. чеснови филийки хляб
  2. Приготвяне: намажете филийките със зехтин и вземете обелена скилидка чесън (търкайте чесъна хубаво върху филийките и по краищата).
  3. Намажете грил тиган с малко зехтин и ги запечете!
Сподели