0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Ароматни хрупкави картофи

  • 1,5 кг.  Картофи, обелени и нарязани на четвърти, шести или осми, в зависимост от размера
  • 1 с.л. Сол за водата и Сода за хляб 1 ч.л. 4гр.
  • 50гр. Зехтин + Масло кубче  50гр.
  • Розмарин листа (пресен), Чесън скилидки 4-5бр. ,Мащерка 2-3 стръка (пресен), Дафинов лист (по възможност пресен)
  • Оцет 10-15мл.
  • Черен пипер и Сол на вкус
  • Магданоз листа (ситно) за окраса

  • Сваряваме картофите (полуготови) нарязани на кубчета със сол и сода във водата
  • Изцеждаме сварените картофи и ги поставяме в тава покрита със зехтин
  • Поставяме картофите и поръсваме с малко сол и черен пипер
  • В предварително загрята фурна печем на 200 градуса около 30мин.
  • Изваждаме тавата и сплескваме картофите леко от горната страна – така, че да станат равни

  • В купичка прибавяме пресните подправки, поливаме ги с малко оцет и зехтин и разбъркваме да попият.
  • Поръсваме картофите равномерно със подправките и допичаме за около 20-30мин. в зависимост от желаната степен.
  • Поръсваме с магданос и сервираме със сос по избор
Сподели