0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Спагети болонезе – Monte

За 2бр. порции 

  • 300гр. – Фиде  – сварено
  • 200гр. – Пилешки бульон 
  • 50гр. – Доматено пюре
  • 200гр. Кайма или накълцано месо
  • 40гр. Масло
  • 1бр. Морков – малък
  • 70гр. Лук – стар
  • 100гр. Бекон
  • 1бр. Скилидка честън – стрит
  • 5гр. Унисос 
  • Сол и Черен пипер на вкус
  • Кашкавал и Магданоз за поръсване
  • Към основната смес може да добавите 100гр. гъби или 2бр. яйца, като се запържват заедно с каймата

  • Смесвате каймата, нарязания бекон, настърган лук и морков на едро и разбърквате.
  • Запържвате сместа в масло (постоянно бъркайте за да се раздроби каймата на парчета)заедно с чесъна и преди да е напъно готова добавете унисоса.
  • Добавяте: Пилешкия бульон, Доматеното пюре, Фидето, Солта и Черния пипер и разбъркайте.
  • Задушете сместа, като бъркате постоянно докато бульона почти изчезне.
  • Разпределете спагетите в две чинии и поръсете с настърган кашкавал и нарязан на ситно кашкавал.

 

Сподели