0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Спагети болонезе – Monte

За 2бр. порции 

  • 300гр. – Фиде  – сварено
  • 150гр. – Пилешки бульон 
  • 50гр. – Доматено пюре (DERONI -то е по сладко, подобно на кетчуп), за любителите на доматите може да добавите двойно доматено пюре.
  • 300гр. Кайма или Пилешко месо нарязано на малки ленти, кубчета или друго – по желание
  • 40гр. Масло
  • 1бр. Морков
  • 70гр. Лук – стар
  • 100гр. Бекон
  • 1-2бр. Скилидка честън – стрит или чеснова паста
  • 5гр. Унисос 
  • Сол и Черен пипер на вкус
  • 100-150гр. Кашкавал или Пармезан
  • Магданоз за поръсване

  • Към основната смес може да добавите 100гр. гъби, като се запържват заедно с каймата и зеленчука.
  • Друга добавка е 2бр. яица

  • Смесвате каймата с настърган лук и морков на едро и разбърквате.
  • Поставяте в уок олиото, маслото и чесновата паста и загрявате.
  • Запържете каймата и зеленчуците.
  • Ако е пилешко месо първо запържете него за 1-2 мин. след това добавете зеленчука и дозапържете
  • Прибавете бекона и запържете още 1 мин.
  • Добавяте към месото и зеленчука: Пилешкия бульон, Доматеното пюре, Фидето, Солта и Черния пипер и разбъркайте.
  • Задушете сместа, като бъркате постоянно – докато бульона се редуцира леко.
  • Добавяте унисоса и разбъркайте добре.
  • Отстранете от котлона
  • Добавете половината кашкавал вътре в топлите спгети и разбъркайте
  • Разпределете спагетите в две чинии и поръсете с другата половина от кашкавала и магданоз

 

Сподели