0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Маринати за пилешко месо – 10 рецепти

Марината 1

  • 400г. кисело мляко
  • 40мл. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч. л. куркума
  • 1/4 ч. л. пушен червен пипер
  • 1/4 ч. л. смлян кориандър
  • 1 щипка индийско орехче
  • 1 щипка кардамон
  • сол и черен пипер на вкус

  • Чесънът се стрива на паста с малко сол.
  • В купа се смесват киселото мляко, чесънът, куркумата, кардамонът, кориандърът, индийско орехче,
    пушеният червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Налива се зехтинът и се разбърква.
  • Бутчетата се разделят на горни и долни. Разбъркват се с киселото мляко и се оставят в хладилник,
    да се мариноват за 1 нощ.
  • Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия.
  • Пекат се 40–50 минути в загрята на 180 градуса фурна, (за предпочитане фурна с вентилатор).

Марината 2

  • 50гр. домати цели консерва
  • 100г. соев сос „Кикоман“
  • 2 с.л. мед
  • 2 щипки черен пипер
  • 1 с.л. лют червен пипер

  • Измийте пилешките бутчета и ги подсушете. Разполовете доматите. Мариновайте бутчетата и доматите
    за 1-2часа. минути със соевия сос „Кикоман“, меда, черния и червения пипер.
  • Сложете бутчетата в тава, заедно с маринатата и ги печете 40 минути в предварително загрята на
    200 грауса фурна, като периодично ги поливате с маринатата.

Марината 3

  • 1 глава чесън
  • 1/2 лимонов сок
  • 1-2 с.л. сос Уорчестър
  • зехтин
  • 2бр. дафинови листа
  • черен пипер и сол на вкус

  • Наливаме 500 мл вода, смесваме с лимоновия сок, като запазваме лимоновата кора. Прибавяме сос
    Уорчестър, сол, едро смлян черен пипер и обелени скилидки чесън
  • Поставяме пилето в дълбока купа, поливаме със сместа. Прибавяме дафиновия лист, покриваме с фолио
    и оставяме да престои около 12 часа, като на втория-третия час обръщаме пилето, за да се овкуси
    равномерно. Поставяме в плик за печене заедно с лимоновата кора. Надупчваме горната част на плика
    и печем в умерено загрята на 180 градуса фурна за 30 мин.

Бирена марината 4

  • 1л.- Вода
  • 300мл.- Бира
  • 50гр. – Олио
  • 1 с.л. черен пипер
  • Щипка сол

  • Разбърква се добре
  • Пилешкото трябва да престои 2-4ч.
  • За фурна: може да се пече заедно с маринатата.

Марината 5

  • 1 стрък зелен лук
  • 100 мл. портокалов сок
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 стръка розмарин
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. лимонова кора
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 1 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. морска сол

  • Зеленият лук се нарязва на ситно. Смесва се с прясно изцедения портокалов сок, зехтина,
    балсамовия оцет, накълцаните листа от пресен розмарин, настърганата лимонова кора, меда и
    морската сол. Месото трябва да престои поне 1 час в така приготвената марината преди да се
    изпече.

Марината 6

  • лимони – 2 бр.
  • соев сос – 50мл
  • джинджифил – 5гр.
  • олио – 10гр.
  • чесън – 1 скилидка счукан
  • зелен лук – 1 пъчка

  • Пригответе марината от лимоновия сок, соевия сос, олиото, джинджифила, чесъна и лука. Поставете
    пилето в марината и го оставете в хладилника за 4 – 5 часа. Изпечете месото на скара.

Марината 7

  • 300гр. Зехтин
  • 15гр. Вегета
  • 10гр. Сол
  • 2гр. Черен пипер

  • Сместа се пасира и пилешкото се поставя в маринатата за поне 1-2 часа

Марината 8

  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 300мл прясно мляко
  • 2 с.л. горчица
  • 1/4 ч.ч. зехтин
  • 2 ч.л. чили сос
  • 1 щипка червен пипер
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка мащерка

  • Чесънът и лукът за маринатата се нарязват, слагат се в купа и се заливат с прясното мляко. След това се овкусяват с горчица, зехтин и чили сос, подправят се с червен пипер, черен пипер и мащерка и се разбъркват добре.
  • Пилешкото месо се слага в маринатата и се оставя да престои в нея около 3 часа.

Млечна марината 9

  • 1 кофичка кисело мляко/400г
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • смлян черен пипер на вкус

  • Смесваме всички продукти за маринатата престоява поне 2 часа, най-добре една нощ

Медена марината за фурна

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/4 чаша мед
  • 2 с.л. соев сос
  • 4 скилидки чесън
  • 100 гр. брашно

  • Загрейте фурната на 200 градуса.
  • В купа смесете брашното и червения пипер.
  • Потопете всяко бутче в сухата смес, поставете върху хартия за печене, намазана с масло, поръсете със сол и черен пипер.
  • В отделна купа смесете меда, соевия сос и ситно нарязания чесън.
  • Щедро залейте с медения сос всички бутчета.
  • Покрийте тавичката с фолио и пъхнете във фурната за 30 минути. След това отстранете фолиото и печете още 15 минути.

 + 1 бонус рецета (лесна)

  • 50гр. олио
  • 50гр.  соев сос
  • 50гр.  кетчуп
  • 50гр. Лук
  • 3 скилидки чесън (пасиран)
  • черен пипер на вкус

Продуктите се пасират – Пилето престоява в маринатата 2-3ч. в хладилник

Сподели