0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Печен боб на фурна – 2 вида

Две уникално вкусни и много лесни рецепти с боб на фурна. Едната е с наденица а другата със свински ребра, и двете се правят по един и същи начин – разликата е в месото.

  • 500г. боб
  • 1/2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 40гр. Олио
  • Вода
  • 3-4бр. наденица или свински ребра – по вкус
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол и джоджен на вкус

  • Бобът се измива добре и се сварява – По желание може да му сменяте водата около 3 пъти
  • В дълбока тава се запържват нарязаните на дребно морков, лук и чушка. След като леко се запържат, се слага червеният пипер и се оставя на слаб огън, за кратко, като се разбърква, за да се запържи леко и червеният пипер.
  • Свареният боб се изсипва в тавата и се разтила равномерно по тавата.
  • Подправя се със сол и джоджен на вкус и се добавя около 1/2 пръста вода в тавата.
  • Разбърква се отново и отгоре се поставя надениците или ребрата.
  • Ястието се пече около 30-40 минути в загрята на 220 градуса фурна, може да се разбърка 1-2 пъти.
Сподели