0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Зелен фасул с кайма и гъби по китайски

За препоръчване е ястието да се приготвя в УОК

  • 600 г смляно месо – свинско / или смесено по избор
  • 500 г зелен фасул (замразен)
  • 200гр. гъби – Печурки
  • 50 г пресен джинджифил
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2-3 стръка кориандър или магданоз по вкус
  • 70 мл. – олио/зехтин
  • 40/50мл. – соев сос
  • сол на вкус

1.Фасулът се бланшира във вряща подсолена вода. Трябва да остане леко хрупкав.
2.Изважда се в купа с леденостудена вода, за да се спре процесът на готвене.
3.Лукът, чесънът, джинджифилът се почистват и се смилат в блендер. Запържват се в уок с добре загрятото олио.
4. Добавя се мляното месо със гъбите и се пържи, докато стане на златистокафяви трохи каймата.
5.Накрая се слага и бланшираният зелен фасул. Овкусява се със соев сос. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от огъня.
6.Ястието се поднася с накъсан кориандър или магданоз по вкус.

Сподели