0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Тиквички по гръцки

  • 3 бр. тиквички
  • 1/2 ч.ч. царевично брашно
  • 1/2 ч.ч. пшеничено брашно
  • сол
  • олио

сос

  • чесън на прах
  • кисело мляко
  • копър

Тиквичките се измиват, обелват и нарязват на много тънко по дължина. За целта може да се използва белачка за зеленчуци. Лентичките се слагат в купа студена вода, добавя се лед и така престояват десетина минути. По този начин след като се извадят от купата и изпържат, стават много хрупкави.  В чиния смесваме брашната, сол и 1/2 ч.л. чесън на прах за леко чеснов вкус. Овалваме всяка лентичка в панировката от двете страни и пържим в сгорещено олио, съвсем за кратко. Поднасяме с млечен сос, приготвен от кисело мляко, чесън и копър.

Сподели