0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Как се филетира риба?

Как да нарежа рибата на филета?

Ето един от начините!

  • Разрежете месото под хрилете до гръбнака (може и цялата глава да махнете)
  • Направете плиткo рязане отзад на главата по горната част на гръбната перка до опашката.
  • Остъргвайки ножа над костите, за да освободиш най-горното филе. (може да движите ножа легнал, по-гръбнака като упора)

  • Освобождаване на най-горното филе от рибата.
  • Нарежете точно под гръбната перка от главата до опашката второто филе.
  • След което по същия начин, както първото разрязване освободете второто филе.

  • Подрязване на коремната страна на филето, за да се премахне излишната мазна кожа.
  • С движение на пръста в средата на филето намерете костите една по една
  • Извадете ги внимателно с помощта на кухненска пинсета.

Филетиране на цяла Сьомга от суши майстор

 

Сподели