0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Майонеза без яйца

Домащна майонеза без яйца:

Мнозина са резервирани да ядат майонеза заради суровото яйце в нея и всички рискове за здравето, които носи. Затова решихме да ви предложиме 3-рецепти за майонеза без яйца и с прясно мляко. Вижте как да си я приготвите.

Майонеза 1

  • 1/3 ч.ч. студено прясно мляко
  • 1 ч.л. лимонов сок или щипка лимонтозу
  • 1 скилидка чесън
  • щипка черен пипер (по желание)
  • 3/4 ч.ч. олио или зехтин
  • сол на вкус

  1. Смесете млякото, лимоновия сок и черния пипер
  2. С помощта на пасатор, разбъркайте сместа на високи обороти в продължение на половин минута
  3. Постепенно добавете олиото към сместа, без да спирате пасатора
  4. Движете пасатора бавно нагоре-надолу, докато сместа се сгъсти
  5. Тази майонеза също се съхранява в хладилник, като е годна за ядене до 1 седмица след направата

Майонеза 2

  • 150 мл прясно мляко
  • 300 мл олио или зехтин
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. горчица
  • 1/2 ч.л. лимонтузо или лимонов сок
  • по желание различни подправки
  • чесън на прах

В купата на пасатора слагате прясното мляко, олиото, горчицата, солта, лимонтозу, или лимоновият сок и чесъна на прах. С пасатора, като го издърпвате постепенно нагоре разбивате майонезата.


Майонеза 3

  • 1ч.ч Прясно мляко
  • 2ч.ч Зехтин или Олио
  • Лимонов сок
  • щипка Сол
  • щипка Захар

  1. В дълбок съд смесете млякото и зехтина.
  2. Добавете подравките и малко лимонов сок.
  3. Сложете пасатора на дъното на съда, включете го и го задръжте в тази позиция.
  4. Започнете бавно да издърпвате пасатора нагоре.

 


Съвет: Ако искате да направите по-малко или по-голямо количество от майонезата, просто спазвайте пропорцията 1:2 мляко спрямо зехтин. Може да добавяте различни подправки за различен вкус.

Сподели