0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Зелена салата с краставици

675675hgffh

  • 1 маруля или салата
  • 2 краставици
  • 50 мл олио
  • 30 мл оцет
  • копър
  • магданоз
  • сол

25t234cf234

• Салатата и краставиците се измиват добре.
• Салатата се отцежда от водата и се нарязва на ленти.
• Краставиците се обелват и се нарязват на кръгчета.
• Размесват се и се посоляват.
• Поливат се с олио и оцет.
• Зелената салата с пресни краставици се поръсва с дребно нарязания копър или магданоз.

Краставицата е култивирана в Индия преди около 3000 години. Предполага се, че е пренесена в Европа от Александър Македонски.

Ранните изследователи и туристи са пренесли краставиците в Индия и други части на Азия. Те са били много популярни в древните цивилизации на Египет, Гърция и Рим, които са ги използвали не само като храна, но също така и поради благоприятните им за кожата лечебни свойства. Отглеждането на краставици в оранжерии е било въведено по времето на Луи XIV. Ранните колонизатори от своя страна са пренесли краставиците в Съединените щати.

 

Сподели