0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Пилешка каша – Monte

675675hgffh

  • 300-400гр. Пилешко месо – бяло
  • 200мл. прясно мляко
  • 3 с.л. брашно
  • Черен пипер и Сол на вкус
  • Олио/Зехтин
  • Бульона в който е вряло пилето (това е основата на кашата)
  • магданоз за украса

25t234cf234

  • Бялото месо на пилето се сварява и се разкъсва по дължина или се нарязва на парченца
  • В дълбок тиган или тенджерка се загрява 50 мл олио и в него се запържва брашното до като почне да се сгъстява и внимателно при продължително бъркане се налива бульона от свареното пиле и прясното мляко. Ако се получи по рядко може отново да добавите брашно.
  • Внимавайте брашното може да се получи на буци, за това сипвайте по малко и бъркайте постоянно!
  • Добавя се месото и подправките към течностите.
  • Оставя се да поври при непрекъснато бъркане – около 5мин.
  • Поднася се топла, поръсена с магданоз.
  • Може да добавите запържени гъби към кашата или сварени моркови

 

Сподели