0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Пилешка супа – Monte

675675hgffh

  • Вода
  • 400гр. пиле или 2-3 бутчета
  • 300-400гр. Картофи
  • 2 глави лук
  • 2-3 моркова
  • 200гр. Доматено пюре или домати – консерва
  • Черен пипер
  • 50гр. Олио / Зехтин
  • Фиде
  • Сол на вкус
  • Магданоз за поръсване
  • 2 пилешки бульона за по силен вкус – по желание
  • Лимон за изтискване – по желание
  • Люти чушки за пикантна супа – по желание. Слагат се по време на варенето на продуктите.

25t234cf234

Картофите, морковите и лука се обелват – лука се нарязва на малки парченца, картофите и морковите се измиват и се нарязват на по едро. В тенджерата с вода се поставят: Пилешкото месо, Картофите, Лука, Морковите и олиото. Като започнат да врът на повърхността на водата се образува пияна от пилешкото месо ( премахва тея ). Преди да се сварят напълно картофите, добавяте останалите продукти: фиде, доматено пюре, черен пипер, магданоз, сол на вкус + пил.бульони по желание. Накрая на всяка порция добавяте по малко лимон.

Застройка:

Недостатъците на застройките са, че правят супите по-нетрайни, еднакви на вид, а и да не забравяме излишните калории, които си набавяме чрез застройката.

Най-разпространената застройка у нас е т.нар. „варена застройка”. Тя се приготвя от термично обработени яйца и се смята за безопасна. Именно затова варената застройка намира широко приложение в детските градини и столовете.

Вземете подходящ съд и разбийте вътре 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Загрейте получената смес на котлон като бъркате непрекъснато.

Когато смета се сгъсти, налейте малко от супата в застройката, варете около 1-2 минути и след това излейте в готовата супа. Разбъркайте старателно и сте готови. Тази супа може да се съхранява и консумира ден или два, но повече не е препоръчително.

Друг вид варена застройка е тази за курбан. Прави се от пресечено на парцали яйце. Сложете яйцето в края на варенето на супата и бъркайте енергично, за да стане на малки парцалчета.

Застройка от жълтък и кисело мляко – тя не се вари. Смесва се с малко количество от бульончето и бавно се изсипва в супата. Тази застройка е подходяща за пилешка супа и супа топчета. Внимавайте да не я изсипете прекалено бързо, защото ще се пресече и ще ви се получат така нежеланите парцалчета в супата.

 


Пилешката супа е лек за настинки

При обикновена настинка човек най-бързо се възстановява с почивка и консумиране на пресни и свежи храни. Народен лек за настинки е пилешката супа.
Когато започне да ви дразни гърлото и да ви тече носа, какво правите? Взимате общи хапчета? Те често потискат симптомите на простудата

За да предотвратите появата на инфекция при настинка, пийте повече вода и се разхождайте на свеж въздух.

В книгата си “Храна, вашата прекрасна медицина “, dr. Ciment, белодробен специалист в Университета в Калифорния, обяснява защо пилешката супа лекува.

Пилето, като повечето протеинови храни съдържа цистеин, естествена аминокиселина, която се отделя от пилето при варене. Химичният състав е много подобен на фармацевтичен състав на ацетил – цистеин, което лекари предписват на пациенти с бронхит и инфекции на дихателните пътища. Лекарството, което обикновено се получава от пилешките пера и кожа, действа като муколитичен агент, разводнява гъстите секрети в носа, гърлото и белите дробове и помага за по-лесно дишане през носа. Пилешката супа действа по подобен начин. При лека настинка вместо силни лекарства, пълни с изкуствени оцветители и аромати, изберете пилешката супа, мед, джинджифил и чесън.

 

Сподели