0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Цезар

5685gfgfg345

675675hgffh

  • 1 салата айсберг
    2 скилидки чесън
    2 филийки хляб
    2 с.л. зехтин
    2 с.л. настърган пармезан
  • За дресинга:
    1 яйце
    1 скилидка чесън
    1 с.л. дижонска горчица
    2 с.л. сос Уорчестър
    сокът на 1 лимон
    1/2 ч.ч. зехтин
    млян черен пипер на вкус
    сол на вкус

25t234cf234

Разрежете салатата айсберг на две и отстранете кочана. След това я нарежете на едро.
Филийките нарежете на кубчета. Чесънът пресовайте и смесете с 2 с.л. зехтин и 1/2 ч.л. сол. Оваляйте крутоните в чесновият зехтин и ги запечете в тиган.

Приготвяне на дресинга:
Яйцето трябва да е прясно. Сварете го за 1 минута. Тъй като се слага почти сурово в салатата, можете да го пропуснете.
Скилидката чесън пресовайте. Смесете всички продукти за дресинга в дълбок съд и разбъркайте енергично.

Смесете и всички продуктите за салатата (айсберга, крутоните и пармезана) и я залейте с готовият дресинг.

45e7ue45gegrge

Италиански са и корените на известната салата „Цезар“. Твърди се, че италиански готвач, имигрирал в щатите в началото на XX. век, измислил рецептата въз основа на единствените продукти, които присъствали в кухнята му. Салата „Цезар“ включва марули, кротони, рохки яйца, пресован чесън, сос Уорчестър и настърган пармезан. Години по-късно започват да поднасят предястието и с късчета пилешко.

Сподели