0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласа, средна оценка: 0,00 от максимална 5)
Трябва да сте регистрирани за да оцените
Loading...

Капрезе

kapreze1234

675675hgffh

2 домата
1 опак. моцарела
2 листа маруля
За дресинга:
1 босилек
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер

                                      25t234cf234

Доматите (2 бр) се нарязват на дебели шайби и се нареждат ветрилообразно в салатена чиния. Върху тях се оформя гнездо от листата от марулята (2 листа). Моцарелата (1 опак.) се нарязва на дебели ивици и се нарежда ветрилообразно върху марулята. А в средата се поставя черната маслина. Зехтинът (2 с.л.), лимоновият сок (1 с.л.), солта, черният пипер и босилекът (1 бр) се разбиват. С този дресинг се поръсва салатата.

                          45e7ue45gegrge

Капрезе (на италиански: Caprese) е традиционата италианска лека закуска. Благодарение на червено-бяло-зеления цвят (цветовете на националния флаг на Италия), капрезе става едно от националните блюда на Италия. С капрезе се поднася задължително прясно изпечен хляб ако е закуска. Тя е една от най-популярните салати по света. Оригиналната рецепта произлиза от района Кампания и успяла да съхрани традиционния си облик – Поднася се като предястие.

Сподели